Viata ca o cafea...


“Un grup de oameni de succes în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi.

Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea şi o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate şi scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobită, şi i-a rugat pe fiecare să se servească.

Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână profesorul le-a zis: Dacă aţi observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi.

Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adaugă nicio calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră.

Viaţa e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viata, dar nu sunt VIATA . Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa. Doar ne ajută să trăim viata. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţa. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au.

Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua.”Link

sursa

2 comentarii:

AlinGeorgeBv spunea...

nu as vrea sa intelegi gresit , dar jobul , banii, cariera,masina,casa,hainele sunt toate niste nimicuri . ce'i omul ? e ca o umbra care apare putintel si apoi dispare . noi nu suntem nimic ,datorita Domnului stam in picioare , datorita Duhului lui Dumnezeu suntem cine suntem! si faptul ca tu carmuiesti bine, nu`i datorita din pricina intelepciunii tale ,e datorita intelepciunii care vine de sus ,faptul ca tu imbarbatezi pe altii este datorita faptului ca Domnul pune imbarbatare in tine,faptul ca tu esti cine esti ,e datorita LUI ,si nu esti nimic tu , ca daca si-ar lua Domnul putin mana de peste tine am fi un gunoi , chiar PAVEL se declara ca e un gunoi in batatura tuturor, si Pavel prin mainile lui se faceau semne si minuni...si lui nu ii placea sa se laude. sper sa nu supere pe nimeni comment'ul asta :)

Ecaterina Tcv spunea...

Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au...

Trimiteți un comentariu