Adevarul despre... Mos Craciun

O legenda frumoasa care ne indeamna la visare. De fapt, ce inseamna Mos Craciun?
Unii ar spune ca vacanta, altii cadouri, traditie, mit, poate cea mai frumoasa sarbatoare sau de ce nu, anotimpul iarna sau sfarsitul unui an.

Fiecare dintre cele enumerate poate fi asociat cu Mos craciun, fara a gresi cu ceva, insa cert este ca, cel putin acum toti ne gandim la el, toti credem in legenda lui si incercam sa o facem mai vie, mai frumoasa cu fiecare an ce trece.

Fiecare dintre noi incearca in aceste momente sublime de sarbatoare, sentimente deosebite pentru ceilalti, devenim mai buni, mai darnici pentru ca fiecare dintre noi devine un Mos Craciun pentru cei dragi.

Prin urmare, spiritul "mosului" ne invaluie pe toti char daca sunt persoane care au depasit varsta copilariei si nu mai cred cu atata tarie in el.
Cu siguranta la varsta adulta nu mai dam crezare povestilor frumoase cu "Mosuö care vine din tara zapezilor intr-o sanie trasa de reni, ducand cu el un sac nesfarsit de cadouri pentru fiecare copil ascultator."

Cu toate acestea ne face placere sa primim cadouri si sa daruim la randul nostru, sa ii avem pe cei dragi alaturi de noi si sa transmitem mai departe traditia.

1 comentarii:

Caleacrestina Ro spunea...

http://www.caleacrestina.ro/index.php/alte-erezii/656-este-craciunul-o-sarbatoare-placuta-lui-dumnezeu

Trimiteți un comentariu