Despre viata


O tanara statea si astepta avionul in sala de asteptare a unui aeroport mare. Pentru ca trebuia sa astepte mult timp, si-a cumparat o carte si un pachet de biscuiti, ca sa treaca timpul mai usor. S-a asezat in sala de asteptare VIP si a inceput sa citeasca. Langa ea, pe scaunul alaturat erau biscuitii si pe urmatorul scaun era un domn care citea ziarul. Cand a inceput pachetul si implicit primul biscuite, domnul de alaturi a luat si el unul. Ea s-a simtit indignata, dar n-a zis nimic si a continuat sa citeasca.

In interiorul ei isi spunea 'uite ce fel de persoana e acest barbat ! daca as avea numai putin curaj, i-as face morala ...' Si asa de fiecare data cand ea lua un biscuite, lua si el unul pana cand a mai ramas in pachet ultimul biscuite. Ea gandea: 'ah, acum vreau sa vad ce imi zice cand se vor termina toti !!' Barbatul a luat ultimul biscuit, l-a rupt in doua si i-a dat jumatate. 'Ah, asta e culmea !', gandi ea si isi lua lucrurile, cartea si geanta si se indrepta spre iesirea salii de asteptare.

Cand se simti un pic mai linistita si nervii ii trecusera, se aseza pe un scaun de-a lungul unui coridor mai ferit de priviri indiscrete. Inchise cartea si deschise geanta pentru a pune acolo jumatatea
de biscuit ramasa cand.... deschizand geanta vede ca pachetul de biscuiti era intreg, in geanta. Se rusina de modul in care se comporta si abia atunci intelese ca pachetul de biscuiti pe care il mancase nu era al ei, ci al domnului de alaturi care a impartit cu ea chiar si ultima bucatica, fara a se simti indignat, nervos sau superior, fata de ea care se comportase urat si chiar isi simtise orgoliul atins.

MORALA:

Inainte de a ajunge la o concluzie si inainte de a gandi rau despre o persoana, UITA-TE atent in jurul tau... de obicei ceea ce vezi nu e si adevarul

1 comentarii:

AlinGeorgeBv spunea...

Ai perfecta dreptate cu morala extrasa din textul de mai sus . Nu tot ceea ce vezi e adevarat , si adevarat nu poate fi tot ce ai vazut :) . Dar , acum in prag de sfintele sarbatori , eu cred ca ar trebui sa fim mai buni la inima , chiar daca e vorba de un dusman , sau de cei apropiati . "Nu judeca ca sa nu fii judecat" , si iarta pentru ca daca noi nu putem ierta pe cineva ,atunci cum putem avea pretentia ca noi cand gresim fata de cineva , sa fim iertati ? Un Craciun fericit plin de bucurii si impliniri .

Trimiteți un comentariu